Новини

Мельпомена Таврії запалює мистецький Херсон

ХХІІІ Міжнародний театральний фестиваль “Мельпомена Таврії” продовжує крокувати Херсоном та демонструвати глядачам яскраві постановки. Цьогоріч фестиваль відбувається за підтримки Українського культурного фонду.

Директор драматичного театру ім. М.Куліша та президент фестивалю Олександр Книга поділився з нами, що нового презентує цьогорічна Мельпомена:

“Коли ми оголосили прийом заявок на цьогорічний фестиваль, їх було дуже багато. Театри самі скучили за спілкуванням. Адже театральне мистецтво не може існувати без глядача, без обміну енергією. Обрали ми цього року 40 різних за смаком вистав. Але намагались обрати все найкраще, що з’явилося за пандемічний рік у театрах України та зарубіжжя. Гостювати у нас будуть столичні колективи: Дикий театр, театр на Лівому березі, театр Франка, Молодий театр, Малий театр, Театр «Актор»… Також приїдуть багато обласних театрів. Зараз активно відновлюємо зв’язок з театром Португалії. До речі, в інтернет-мережі нас знайшов театр з Іраку.”

Перші фестивальні дні вже подарували глядачам цікаві постановки з України, Туреччини та Португалії.

Фестиваль проходитиме у Херсоні до 11-го вересня, тому бажаючі ще мають достатньо часу, щоб його відвідати. Ознайомитися із програмою фестивалю можна на офіційному сайті та сторінках у Facebook та Instagram.

Підтримати театральний журнал MIZANSCENA відтепер можна лише в декілька кліків:

Підтримати MIZANSCENA.COM:

Схожі публікації