Новини

«Книжка на сцені» – європейська драматургія в Україні

18-го вересня в рамках проекту «Книжка на сцені», що реалізується за підтримки Українського культурного фонду, відбудеться онлайн-трансляція перформативної вистави «Оперета» за мотивами однойменної п’єси Вітольда Ґомбровича.

Автором постановки став головний режисер Львівського академічного театру Лесі Українки Дмитро Захоженко. У виставі візьмуть участь провідні актори театру, які разом з режисером взяли собі за завдання переосмислити п’єсу одного з найвидатніших представників класичної польської драматургії.

Постановка відбудеться в рамках видання серії п’єс «Особливі прикмети», ключовою метою якої є приведення на українську сцену високоякісної європейської драматургії.

Організатори мистецького проекту наголошують, що «Оперета» не єдина польська п’єса, що планується до видання в Україні.

Трансляція постановки «Оперета» відбудеться в режимі онлайн з офіційної сторінки театру в мережі Facebook. Також пряме включення можна буде знайти на сторінках «Видавництво Аннети Антоненко» та проекту «Особливі прикмети & Книжка на сцені».

Після трансляції відбудеться онлайн-дискусія щодо питань європейської ідентичності, а також призове анкетування та розіграш книжок у коментарях.


Знаходьте найактуальніші новини театру України та світу на сторінках Театрального онлайн-журналу «MIZANSCENA».

Приєднуйтесь до спільноти наших читачів у соціальних мережах:


Схожі публікації