Новини

В Україні розпочався 15-й фестиваль інклюзивного театру “Шлях”

З 14 по 27 вересня проходить Міжнародний фестиваль інклюзивного театру «Шлях», що реалізується за підтримки Українського культурного фонду – повідомляють на сайті Львівської міської ради.


В рамках фестивалю буде представлено 11 вистав із різних країн світу: Німеччини, Іспанії, Великобританії, Азербайджану, Узбекистану, Франції, Польщі, Південної Африки.


Цьогоріч фестиваль проходить в онлайн-форматі, тому долучитися до перегляду постановок, майстер-класів та виступів учасників фестивалю зможуть охочі з усіх куточків світу. Організатори наголошують, що саме онлайн-формат дає можливість познайомитись з величезним калейдоскопом методик, технік, практик інклюзивного театру на прикладах українських та іноземних колективів.


Під час дискусій, що проходитимуть на платформі ZOOM, в рамках фестивалю будуть підніматися питання професійного розвитку особливих акторів в Україні та світі, створення інклюзивних професійних театрів, фестивальна та загальномистецька інклюзія. Відкриті дискусії будуть відбуватися 20 та 27 вересня. Також організаторами планується пряма трансляція відкритих дискусій на сторінці «Шлях» у соціальній мережі Facebook.


Фестиваль інклюзивних театрів вже 15 років поспіль проводить організація «Непротоптана стежина». Основними завданнями фестивалю є створення можливості для акторів з інвалідністю спробувати себе на сцені професійних театрів, підняття та актуалізація питання інклюзивності мистецького та театрального профілю в Україні, напрацювання активної міжнародної співпраці в плані інклюзивного театру.


Детальніше ознайомитись з проектом можна на офіційному сайті.


Знаходьте найактуальніші новини театру України та світу на сторінках Театрального онлайн-журналу «MIZANSCENA».

Приєднуйтесь до спільноти наших читачів у соціальних мережах:


Схожі публікації